Nuttige informatiebronnen

Afbeelding
Icoon lokale besturen

Op deze website vindt u alle informatie omtrent de diensten van Natuur en Bos. Maar we hebben nog andere handige instrumenten die u informatie kunnen verschaffen over diverse onderwerpen.

Bezoek onze website vol natuurinspiratie op www.natuurenbos.be. Daar ontdekt u waar u kunt wandelen, fietsen, mountainbiken, spelen... in onze natuurgebieden, inclusief handige kaarten en routes. U leest er ook interessante blogs en dossiers van onze vakmannen van de natuur!

Kompasnaalden

Een Kompasnaald is een infofiche die opgesteld is voor lokale besturen en die eerstelijnsinformatie bevat over een bepaald onderwerp van Natuur en Bos. De Kompasnaalden behandelen diverse onderwerpen over beschermde natuur, subsidies, vergunningen, natuurgebruik, natuurbeheer, instrumenten... Lees de Kompasnaalden >
 

Technische vademecums

De technische vademecums zijn dé referentie voor advies en ondersteuning van groenbeheerders o.a. over water, grasland, recreatieve infrastructuur, kruidachtigen, bomen, heesters en invasieve uitheemse planten. Bestel de technische vademecums >
 

Website Natura 2000

Alle informatie over Natura 2000, gebundeld op één handige website: www.natura2000.vlaanderen.be.
 

Boscompensatie

De website www.boscompenseren.be is de marktplaats van Vlaanderen waar partijen die moeten ontbossen in contact kunnen komen met bebossers. Werk samen aan uw boscompensatie in natura.
 

Bomenwijzer

De Bomenwijzer helpt u een doordachte en duurzame boomsoortkeuze te maken voor elke specifieke situatie. Daarbij vertrekt u van de standplaats waar de boom moet komen en het eindbeeld dat u voor ogen hebt. Alle beschikbare informatie over boomsoorten en cultivars is gebundeld in één gemakkelijk doorzoekbare website: www.bomenwijzer.be.
 

Plant van hier

Het kwaliteitslabel Plant van Hier wil het gebruik van kwaliteitsvol en autochtoon plantgoed uit Vlaanderen promoten. Natuur en Bos heeft het label overgenomen van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en is momenteel beheerder van het label sinds oktober 2019. In deze handige plantengids online vindt u meer informatie over bomen en struiken van Plant van Hier: www.plantvanhier.be.
 

Ecopedia

Ecopedia is een kennisdelingswebsite waar Inverde (Natuurinvest), Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) samen met partners bouwen aan de kennis over natuur-, groen- en bosbeheer: www.ecopedia.be.
 

Natuuroplossingen - referentiebeelden

Een natuuroplossing gebruikt de kracht van de natuur om tegemoet te komen aan maatschappelijke noden. Die aanpak biedt voordelen voor het menselijk welzijn én voor de biodiversiteit. Natuur en Bos ontwikkelde twintig referentiebeelden met informatie en inspiratie over specifieke natuuroplossingen, één per fiche: zorgnatuur, speelnatuur, sportnatuur, natuurlijke waterretentie, groene begraafplaatsen en veel meer.​​​​​​​ Ontdek en download alle fiches >
Toon op de webpagina enkel de aangeklikte paragraaf
0
Verberg introductie
0