Speciale zones aanleggen

Afbeelding
Icoon lokale besturen

Om een zone met een specifiek doel aan te leggen, zoals een speelzone, hondenlosloopzone of een natuurbegraafplaats, is vaak een vergunning nodig. 

Speelzone

Speelzones zijn stukken bos of natuurreservaat waar kinderen, jongeren en hun begeleiders vrij mogen spelen en de paden mogen verlaten. Raadpleeg de regels omtrent speelzones en hoe u zo’n zone kunt aanleggen.
 

Multimovepad

Samen met Sport Vlaanderen lanceerde Natuur en Bos multimovepaden in de natuur. Een multimovepad is de perfecte mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Ontdek wat een multimovepad precies is en hoe u als stad of gemeente zo'n multimovepad kunt aanleggen.
 

Hondenlosloopzone

In veel bossen en natuurgebieden zijn losloopzones voor honden aangeduid. Daar mogen honden vrij rondlopen en spelen, onder toezicht van hun baasje. Raadpleeg de regels omtrent hondenzones en hoe u zo'n zone zelf kunt aanleggen in uw gemeente of natuurgebied.
 

Natuurbegraafplek

Steeds meer mensen verkiezen een laatste rustplaats in de natuur. De Vlaamse wetgeving laat niet toe om stoffelijke resten zomaar in een bos of natuurgebied te begraven. Het is wel mogelijk om crematie-as uit te strooien op officiële natuurbegraafplekken. Ontdek hoe uw gemeente een natuurbegraafplek kan aanleggen.