Projectoproep Natuur in je Buurt

Afbeelding
Icoon Subsidies

De projectoproep Natuur in je Buurt wil projecten ondersteunen die, door middel van natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen, zowel tegemoetkomen aan een duidelijke maatschappelijke nood, als bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat onze biodiversiteit ondersteund wordt.

Wat?

Bij het Agentschap voor Natuur en Bos zorgen wij ervoor dat iedereen in Vlaanderen van de natuur kan genieten, nu en in de toekomst. Samen met onze partners zijn we elke dag in de weer om de natuur te beschermen en duurzaam te ontwikkelen. 

Met de projectoproep Natuur in je Buurt ondersteunen we projecten die, door natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen, tegemoet komen aan een duidelijke maatschappelijke nood én ook bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat ook onze biodiversiteit ondersteund wordt. 

Een voorstel indienen kan tot en met 11 juni 2023 via het E-loket.

Lees het reglement >
 

Voor wie?

Overheden, verenigingen, organisaties of zorgvoorzieningen kunnen een projectvoorstel indienen.

Onderwijsinstellingen kunnen in deze oproep geen projectvoorstel indienen.
 

Bedrag

Natuur in je Buurt financiert maximaal 75% van de projectbegroting.

Er kunnen twee types projectvoorstellen ingediend worden:
  • Een projectvoorstel type A vraagt een financiering tussen 15.000 euro en 100.000 euro.
  • Een projectvoorstel type B vraagt een financiering tussen 3.000 euro en 15.000 euro.
     

Voorwaarden

  • Het project mag nog niet in uitvoering zijn, maar de uitvoering moet wel binnen een termijn van één jaar, na kennisgeving van financiering, van start kunnen gaan. Het project moet gerealiseerd worden binnen een termijn van vier jaar na kennisgeving van financiering.
  • Het projectvoorstel moet tegemoetkomen aan een maatschappelijke nood én bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur.
  • Het project moet minstens 10 jaar lang in goed staat behouden blijven. Voor het onderhoud moeten de principes van het Harmonisch Park- en Groenbeheer gevolgd worden.
  • Alle voorwaarden en de volledige procedure vindt u terug in het reglement van de oproep.
     

Nuttige informatie

Infosessie
Wat is de projectoproep Natuur in je Buurt en hoe dien ik een projectvoorstel in?
Bekijk onderstaande infosessie (30 min) en download de presentatie (pdf - 4.84 MB).Download de bijlagen Nuttige links en documentatie Nuttige links

Vragen?

Toon op de webpagina enkel de aangeklikte paragraaf
0
Verberg introductie
0